Live partier
Bræt
1-11 | 12-35 | 36-53 | 54-71 | 72-79

Live kommentering

Tabel

Parringer runde 1 2 3 4

Billeder

Pgn runde 1 2 3

Bussen kører
af Lars Schandorff     22/7-2018


   

Bussen kører nu! Skal du med? Så er det om at holde dig til. Søndag er lig dobbeltrunde i Xtracon-turneringen. Det er en lang og opslidende dag på Konventum, turneringens bjergetape, og det gælder om at sidde med, hvis man skal gøre sig forhåbninger om en topplacering. Præmisserne er de samme som i første runde: favoritterne er klare favoritter og skal vinde deres partier. Men modstanderne er en tand bedre, for at sige det mildt, så det er ingen walkover. I første runde mødte de bedste typisk spillere med 1900 i rating. Allerede i anden runde var det hævet til 2200, og i tredje +2300. Så der var en del, som snublede og missede bussen. Værd at fremhæve, at turneringens højest ratede, verdens nr. 20, russeren Vitiugov (billede) spillede remis mod Jakob Aabling. Et flot resultat af danskeren.

 

Af de knap 400 startende har 30 maksimum 3 point efter 3 runder, deriblandt en flok af forhåndsfavoritterne, men også en række danskere: Mads Andersen, Martin Percivaldi, Mikkel Antonsen, Simon Bekker Jensen, Bjørn Møller Ochsner, Kassa Korley, Andreas Skytte Hagen og Jens Hartung Nielsen. Jeg har lidt frejdigt meldt ud i kommentatorrummet, at vinderen af Xtracon Chess Open 2018 skal findes blandt dem, der har 3 af 3. Det holder jeg fast ved. Og jeg tror også, at vinderen starter med 4 af 4 og formentlig også 5 af 5, men nu må vi se.

 

For dem, der missede bussen i første omgang og smed en halv, er der selvfølgelig håb endnu. De kan stadig nå med næste afgang. På 2½ point finder vi en række af de bedste danske spillere. De er bestemt ikke sat af endnu, men det kræver et par sejre for at nå frem, hvor det er virkeligt sjovt.

 

Nu går turneringen over til det normale: et parti om dagen. Det spidser dog hurtigt til. Det varer ikke længe, inden de bedste skal mødes indbyrdes. Der venter nogle interessante dage.

  

 

 

 

Mandag - Events og huskeliste
af Jacob Carstensen     22/7-2018

Husk følgende events mandag d. 23. juli:

  • 13:00: Runde 4 i Xtracon Chess Open
  • 14:00: Kommentering med GM Schandorff
  • 20:00: Simultan med den nordiske mester GM Johann Hjartarsson - der er stadig ledige pladser, Tilmelding her.
  • 20:00: DM i problemskakløsning - få ledige pladser!, Tilmelding her

 

 

Quality Chess præmier - runde 2
af Jacob Carstensen     22/7-2018

Quality Chess sponserer 2 daglige runde præmier.

Vinderne i 2. runde blev igen et par af rundens overraskelser:

Angelina Fransson, 2035 for sin flotte gevinst mod IM Klaus Berg Se partiet

Kazim Yilmaz, 1669 for at fighte sig til sejren mod Flemming Skjoldager, 1902 Se partiet

Vinderne kan hente et præmiebevis på stævnekontoret. Præmien er en af mange gode bøger fra Quality Chess, udleveres hos Dansk Skaksalg fra onsdag 25/7.

 

Quality Chess præmier - runde 1
af Jacob Carstensen     22/7-2018

Quality Chess sponserer 2 daglige runde præmier.

Vinderne i 1. runde blev to af rundens sensationer:

Ulrikke Langvik, 1640 for sin flotte gevinst mod Aron Thor Mai, 2119 Se partiet

Johan Pettersen, 1858 med sejren over FM Viktor Haarmark Nielsen, 2332 Se partiet

Vinderne kan hente et præmiebevis på stævnekontoret. Præmien en bog fra Quality Chess, udleveres hos Dansk Skaksalg fra onsdag 25/7.

 

 

Massakre
af Lars Schandorff     21/7-2018

Første runde i en stor open byder på top mod bund. De stærkeste møder de svageste. I kommentatorrummet kaldte jeg det for smadrerunden, og det blev da også en ren massakre. I hvert fald i toppen. Længere nede i tabellen blev der sat nogle point til.

Jeg koncentrerede mig primært om nogle af de store udenlandske stjerner. Russeren Andreikin, som nok er min personlige favorit til at vinde turneringen, og så et par af publikumsyndlingene Shirov og Jobava. Alle tre vandt meget overbevisende. Det samme gjorde det danske trekløver, stormestrene Mads Andersen, Sune Berg Hansen og Allan Stig Rasmussen (billede). Efterfølgende kom Allan Stig forbi kommentatorrummet og viste sit parti til publikums store fornøjelse.

Nu venter den hårde, men vigtige dobbeltrunde, hvor det gælder om at holde sig til, hvis man vil med i toppen. Det skal nok blive interessant.

 

Søndag - Events og huskeliste
af Jacob Carstensen     21/7-2018

Husk følgende events søndag d. 22. juli:

  • 10:00: Runde 2 i Xtracon Chess Open
  • 11:00: Kommentering med GM Schandorff

 

  • 17:00: Runde 3 i Xtracon Chess Open
  • 18:00: Kommentering med GM Schandorff

 

Livekommentering
af Lars Schandorff     21/7-2018

Første runde af Xtracon Chess Open starter kl. 14. Livekommenteringen af GM Lars Schandorff starter kl. 15

 

Shirov er ankommet
af Thomas Larsen     20/7-2018

Verdensstjernen Alexei Shirov er ankommet til Helsingør, hvor han forhåbentlig kommer til at give smagsprøver på sin underholdende spillestil.

Billederne er fra et arrangement fredag aften, hvor Shirov underholdt medlemmer og venner af Caïssa Gladsaxe 2000 med partier fra semifinalen i FIDE World Chess Championship 2000 mod Alexander Grischuck. Hvis Shirov finder lignende spil frem til årets Xtracon Chess Open, så har vi meget spændende skak at se frem til.

 

T-shirt
af Dorte Hansen     18/7-2018

 

Køb en T-shirt fra Xtracon Chess Open!

Dette års T-shirt (Turkis): 125 DKK

 

Betaling og indskrivning
af Lars Bech Hansen     17/7-2018

Har du ikke betalt indskud endnu? Så mød op til indskrivningen lørdag d. 21. juli mellem kl. 10.45 og 11.30 ved hovedindgangen på Konventum.

Der er åbent for online-betaling af indskud helt frem til indskrivningen. Find betalingssiden her.

Hvis indskuddet er betalt, og der står et grønt flueben på deltagerlisten ud for din tilmelding, så har vi registreret din betaling, og du behøver ikke møde op til indskrivningen.

Har du ikke betalt indskuddet, skal du møde frem til indskrivningen lørdag d. 21. juli mellem kl. 10.45 og 11.30. Bemærk at der kun kan betales med kontanter (danske kr.) ved indskrivningen.

Information til bankoverførsel:
Betaling fra Danmark:
Nordea konto: (reg.nr. 2132) 5365 159 604
Betaling fra udlandet:
IBAN: DK5020005365159604
Swiftadresse: NDEADKKK

HUSK AT SKRIVE DELTAGERNAVN(E) VED BETALING VIA BANKKONTOEN.

 

Dansk Skaksalg
af Jacob Carstensen     16/7-2018

 

Fra den 25.til 29. juli slår Dansk Skaksalg igen dørene op ved Xtracon Chess Open.

Vi kommer med et bredt udvalg af skaklitteratur - heraf mange nye titler fra det seneste år – nye produkter fra Chessbase samt et bredt udvalg af skakbrætter, ure, turneringsartikler med videre.

Og som altid vil der være et udvalg af særligt gode tilbud – kig ind - vi glæder os til at se jer!

Åbningstider i lokale C13, nær topbordene:

25.- 28 juli - 10.30 - 17.30

29. juli - 09.00 - 12.00

Mette & Mikael Rask

 

 

Europamestrene
af Lars Schandorff     30/6-2018

På startlisten til årets turnering finder man de to unge Europamestre Jesper Thybo og Jonas Bjerre, der stod for den største danske triumf i mange år, da de sidste efterår vendte hjem fra ungdoms-EM med 2xguld i hhv. u18 og u14 kategorien.

De har allerede taget springet op til den øverste hjemlige elite, hvilket deres delte andenplads ved DM i påsken tydeligt vidner om. Her lavede Jonas sin tredje og sidste IM-norm, og stortalentet kan nu kalde sig International Mester i en alder af bare 13 år!

Efterfølgende vandt Jesper CCC-turneringen i Ballerup og lavede sin første stormesternorm. Nu er det GM-titlen, det gælder. Jonas blev i øvrigt nr. 2. Det bliver spændende at følge dem i Helsingør.

 

Norsk invasion
af Lars Schandorff     23/6-2018

Hver år kommer der spillere fra hele verden til Helsingør for at spille Xtracon Chess Open. En stor del kommer selvfølgelig fra nabolandene Sverige og Tyskland, men et land skiller sig klart ud: Norge. Efter værtsnationen er Norge suverænt det land, der har flest deltagere. Sidste år over 100! Det bliver spændende at se, om vi når helt derop igen i år.

Norge stiller med hele tre stormestre anført af Jon Ludvig Hammer (billede).

 

Den danske A-kæde
af Lars Schandorff     16/6-2018

De udenlandske stjerner glimter som sædvanlig stærkest i årets turnering, men en række af Danmarks bedste spillere står klar til at give dem kamp til stregen. Bedste bud på en dansk vinder skal nok komme fra det, man kan kalde A-kæden: De stærke, aktive stormestre Mads Andersen, Sune Berg Hansen og Allan Stig Rasmussen. De har alle tre tidligere gjort det rigtig godt i turneringen.

Mads Andersen (billede) var tæt på allerede sidste år, hvor han gik ubesejret igennem turneringen og scorede flotte 8 point af 10, hvilket blot var ½ point mindre end den georgiske vinder Jobava. Mads har for længst etableret sig omkring 2600 i rating, hvilket altid har været en markant grænse for danske topspillere, og det er formentlig bare et spørgsmål om tid, hvornår den 23-årige skanderborgenser for alvor krydser linjen.

 

Russiske superstjerner
af Lars Schandorff     2/6-2018

Verdens i særkende stærkeste skaknation gennem tiderne, Rusland, sender to af deres mest spændende yngre superstjerner, der begge er ratet over de magiske 2700.

Dmitry Andreikin (billede) er fra den magiske årgang 1990 ligesom Magnus Calsen, Sergei Karjakin og Maxime Vachier Lagraeve m.fl. Derfor er det værd at nævne, at Andreikin vandt VM for u10 i 1999. Han var i World Cup finalen i 2013 og året efter i Kandidatturneringen. Andreikin har vundet en lang række stærke turneringer.

Nikita Vitiugov var tæt på at få sit helt store gennembrud til verdenseliten, da han tidligere i år undervejs førte superturneringen Grenke, men til sidst måtte russeren nøjes med tredjepladsen efter verdens nr. 1 og 2, Carlsen og Caruana. Vitiugov topper årets felt med 2734, hvilket placerer ham som nr. 20 i verden.

 

Skønhedspræmier fra New in Chess
af Lars Bech Hansen     25/5-2018

   New in Chess har sponsoreret to skønhedspræmier til Xtracon Chess Open i 
   form af 2 stk. 1-års abonnement på tidsskriftet "New In Chess"!
   Præmierne går til de to partier der kåres som vindere i ratingkategorierne
   hhv. under 2000 (FIDE/ELO rating) og fra 2000 og opefter.

  VIGTIGT: Partier, som ønskes med i konkurrencen om skønhedspræmierne 
  skal indleveres til stævnekontoret, jo før jo bedre!

  Desuden udloves en bogpræmie fra New In Chess i hver aldersgruppe af Børne 
  Cup
.

 

 

Det norske håb
af Lars Schandorff     24/5-2018

   En af de mest spændende nye tilføjelser til årets program er den
   norske   juniorverdensmester Aryan Tari. Norge stiller altid talstærkt
   op i  Helsingør, men at kunne præsentere deres største talent
   som oven i købet er regerende juniorverdensmester er selvfølgelig
   noget særligt.

   Junior-VM har tidligere haft nordiske triumfer. Herhjemme
    huskes Curt Hansens sejr i 1984, men også islændingen
    Helgi Gretarsson vandt i 1994. Der gik dog lang tid, før
    Aryan Tari tog den fornemme titel i 2017, selv om ventetiden
   måske ikke føles så lang i lyset af Magnus Carlsens
   besiddelse af den rigtige VM-titel!

 

Jobava er tilbage
af Lars Schandorff     18/5-2018

 

   Sidste år  henrykkede den georgiske superstjerne
   Baadur Jobava alle danske skakfans med sit fantasifulde
   og utrolig smukke spil på vej mod sejren i Xtracon Chess Open.
   Hvem husker ikke det spektakulære dronningoffer fra femte runde?

 

 

 

 

 

Goh - Jobava

Sort trækker

26... Dc3!!

I år vender Jobava tilbage. Så må vi se, om han kan gøre det igen. En ting er dog sikkert: den 34-årige stormester kommer til at sætte sit præg på Konventum i de ni dage, turneringen varer, både i spillesalen, men også udenfor brættet.

 

Ny kommentator
af Jacob Carstensen     11/5-2018

(foto fra radio 24syv)

GM Lars Schandorff er ny kommentator i Xtracon Chess Open. Lars vil desuden være pressemedarbejder og fx bidrage med interviews. Pladsen som kommentator blev ledig, da legendariske Per Andreasen under årets DM bekendtgjorde sit "karrierestop". Per har ydet en fremragende indsats, som kommentator i Copenhagen Open/Xtracon Chess Open i mange år.

Schandorff er kendt for sin store styrke ved skakbrættet, hvor han i mange år har været en yderst solid stormester. Lars har to gange 1997 og 1998 delt sejren i Copenhagen Open. Individuelt er det kun blevet til en DM-titel, men for hold er det blevet til mange mesterskaber med Helsinge. I år blev han svensk mester med Malmö AS.

Det seneste år har Lars været radioværet for radio 24syv på Danmarks mest nørdede skakmagasin, Nimzowitsch. Programmet har ikke de mest lyttervenlige sendetidspunkter, men kan høres som podcasts, når som helst.
Lars har desuden de senere år været fast beskæftiget, som redaktør på Skakbladet. Her har Lars været med til at udvikle bladet i en mere breddeorienteret retning.

Fra arrangørerteamets side er vi meget glade for, at kunne byde en stor kapacitet, som Lars velkommen. Vi glæder os meget til, at høre og se Lars i aktion i kommentatorrummet, 21. - 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør.

 

Datosammenfald mellem Asian Nations Cup og Xtracon Chess Open
af Jacob Carstensen     29/4-2018

Vi har lige modtaget nyheden om, at GM Santosh Gujrathi Vidit, 2707, er blev indkaldt til at spille Asian Nations Cup, 15. - 27. juli, for Indien. Han vil derfor ikke kunne spille årets Xtracon Chess Open, men vi håber at kunne byde ham velkommen i 2019! Vi leder straks efter en meget stærk erstatning til dette års turnering.

 

Ivan Saric Europamester 2018
af Jacob Carstensen     4/4-2018

GM Ivan Šaric Europamester! Ved europamesterskaberne netop afviklet i Batumi, Georgien, vandt Šaric alene foran 301 spillere. Efter en god start, så blev han sat lidt tilbage med et nederlag til en af favoritterne GM Wojtaszek. En fremragende slutspurt med gevinster i de sidste 3 runder sikrede ham titlen, som med hele 8½ point af 11 mulige.

Šaric er tidligere Europamester for U-18 i 2007, og i 2008 blev han tilmed Verdensmester for U-18, Han er dog nok mest kendt for at vinde over VM Magnus Carlsen ved OL i Tromsø 2014.

Han har også en del andre enormt flotte turneringssejre. Sidste år blev det til en flot indsats med en 7. plads i Xtracon Chess Open.

Europamesterskabet må betragtes som karrierens største triumf! Selv om EM ikke har deltagelse af de allerbedste, så er det en af verdens stærkeste Opens. Ivan bliver spændende at følge i næste års World Cup. Vi glæder os til at se ham i aktion i Helsingør til sommer, hvor han nu for alvor må betragtes som en af favoritterne.

 

Åben for værelsesbookingen.
af Lars Bech Hansen     17/1-2018

Enkeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 700 kr.
Inkl. fuldpension: 1015 kr. 

Dobbeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 925 kr. 
Inkl. fuldpension: 1563 kr

 

Online booking:

 

 

Årets simultan spiller er GM Johan Hjartarsson Island.
af Lars Bech Hansen     26/11-2017

Årets simultanspiller er GM Johan Hjartarsson Island , Han har vundet det islandske mesterskab 6 gange og det nordiske mesterskab 2 gange, han er regerende nordisk mester efter en sejr i sommeren 2017.

Han har vundet Islandske mesterskab i 1980, 1984, 1994, 1995, 1997 og 2016. Det nordiske mesterskab vandt han i 1997 og 2017.

 

 

 

Johan kvalificerede sig med sejren til Fide World Cup 2017 men tabte i 1. runde til David Navara.

Johan  blev internatiol mester i 1984 og Stormester året efter i 1985. Han blev en delt nummer 1 interzoneturneringen i Szirak Ungarn i 1987 og Kvalificerede sig til Kandidatturneringen,  Han besejrede Viktor Korchnoi med 4½ - 3½ men tabte derefter til Anatoly Karpov med 3½-1½.

Vi er meget glade for at Johan har indvilget i at spille årets simultan og give alle muligheden for at spille mod en levende nordisk skaklegende.

 

Hovedsponsorat for turneringen forlænget til og med 2021.
af Lars Bech Hansen     11/11-2017

I denne uge blev hovedsponsoraftalen for Danmarks største
skakturnering, Xtracon Chess Open, forlænget med yderligere 3 år,
således at aftalen løber til og med 2021!

Den succesrige Xtracon Chess Open spilles hvert år på Konventum i
Helsingør i slutningen af i juli måned, og i år blev
deltagerrekorden endnu en gang slået med 430 deltagere fra 32 nationer.

Torsdag 9. november underskrev Sigfred Haubro, formand for Københavns
Skak Union, og ejeren af Xtracon, Henrik Mølvig, den nye
sponsoraftale, som forlænger det tidligere aftalte sponsorat med
årene 2019-2021.

Fotoet viser Sigfred Haubro (tv.) og Henrik Mølvig
ved aftalens indgåelse.

IT-firmaet Xtracon A/S er et dansk firma, der leverer professionelle
løsninger inden for IT-hosting og IT-drift. Ejeren af Xtracon, Henrik
Mølvig, er selv en ivrig og stærk skakspiller, som også selv ofte
har deltaget i turneringen.

Også aftalen med spillestedet Konventum i Helsingør er forlænget,
så den nu omfatter til og med 2020.
 

 

Velkommen
af Lars Bech Hansen     30/10-2017

   

Tilmeldingen er nu åben til Xtracon Chess Open 2018, der spilles fra lørdag d. 21. juli til søndag d. 29. juli 2018 på Konventum i Helsingør. Der er links i menuerne her på siderne til hhv. indbydelse, tilmelding og betaling.

I starten af 2018 vil der komme tilbud på bookning af værelser på Konventum, ligesom der vil komme information om topspillere, der stiller op i turneringen, samt om sidearrangementer m.m.

Vi håber på også at få et stort antal deltagere i 2018 ligesom vi har haft i de seneste år, og vi glæder os til at byde jer alle velkommen til Xtracon Chess Open i juli 2018, som arrangeres af Københavns Skak Union.

Spillested:
Konventum Helsingør
Gl. Hellebækvej 70
3000 Helsingør

Information her

Enkeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 700 kr.
Inkl. fuldpension: 1015 kr. 

Dobbeltværelse:

Inkl morgenbuffet: 925 kr. 
Inkl. fuldpension: 1563 kr

 

Online booking:

 

Online betaling
Betal indskuddet online

Betaling

Kontakt
IO Lars Bech Hansen
+ 45 27 57 63 58
organiser@
xtraconchessopen.dk

Program 2018

Hent det her